Segítés tolerancia: Húsvét új köntösben, modern ételekkel

Szeretettel köszöntelek a Segítsük egymást közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 71 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 32 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Segítsük egymást vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Segítsük egymást közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 71 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 32 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Segítsük egymást vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Segítsük egymást közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 71 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 32 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Segítsük egymást vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Segítsük egymást közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 71 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 32 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Segítsük egymást vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az teljesen magától értetődő, hogy változatosságra vágysz étkezéseidben. Persze ez valószínűleg Húsvétkor sincs másként, éppen ezért gondoltunk egyet és – túllépve a sonka-torma variáción – összegyűjtöttünk néhány receptet.

 

Pl.:

Sonkás tojástekercs

Hozzávalók:

6 tojás
0,6dl tej
1 evőkanál liszt
75g vaj
15-20 kis ecetes uborka
1 evőkanál mustár
3 szelet sonka
3 só és bors

Elkészítése:

1. Egy cseréptálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk 50g vajat. Öntsük bele az omlettet. Amikor kétharmadrészt már megsült, fordítsuk meg, hogy mindkét oldala szép színt kapjon. Csúsztassuk egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. A hagyományos omlettől eltérően (amit általában kicsit kocsonyásan tálalunk) ezt az omlettet tovább kell sütni, hogy inkább egy vastag, de puha palacsintához hasonlítson. Úgy tudjuk könnyen megfordítani, ha egy nagy, lapos tálat vagy tányért fektetünk a serpenyő tetejére, majd egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk, végül az omlettet az aljával felfelé visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és készre sütjük.

2. Készítsük el a tölteléket. Daraboljuk fel az uborkát, egy tálban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál villával kikevert vajjal. Jól keverjük ki, amíg krémes, szinte habos nem lesz, majd vastag rétegben kenjük az omlettre.

3. A töltelék tetején osszuk el a sonkaszeleteket, amelyekről előzetesen levágtuk a héjukat és a zsír egy részét, majd finoman tekerjük fel az omlettet a töltelékkel együtt. Csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük a hűtőszekrény alsó részébe legalább 2 órára. Tálaláshoz egy lapos tál alját béleljük ki salátalevelekkel, vágjuk a feltekert omlettet vastag szeletekre. A szeleteket fektessük a salátalevelekre, tegyünk köré ecetes uborkát és koktélparadicsomot. A töltelékben a mustár, a vaj és az uborka keverékét más összeállításban is helyettesíthetjük, egy kis krumplipüré és kimagozott zöld olajbogyó együttesével.

 

http://www.noiportal.hu/main/npnews-13233.html

Címkék: húsvét ételek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

De Te is tudod világi érzéseikben nem bánthatjuk meg az embereket nem rájuk törni kell hanem másképp megközelíteni őket!És akik szívesen meghallgatnak bennünket nekik elmondani kedvesen!Bennünket mindenkitől a Szeretet különböztet meg másoktól!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szeretett,Testvérem!Így igaz!

Válasz

bitai eniko üzente 11 éve

Az emberek husvétkor is csak az ételre tudnak gondolni.De vajon Jézus azért halt meg,hogy mi egyunk és igyunk igy emlékezve rá? Hát nem Ő azért halt meg,hogy megváltson bennunket a büntol es a halaltol(efezus 1:7)
eZERT MI HALAVAL TARTOZUNK

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hm,nagyon jó!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu